Dabur Balm

január 22nd, 2011 by hoeri Leave a reply »

Tudom. Tudom. Régen volt december 20.

Az előzőekhez csak annyit, hogy most kezdem majd kipróbálni a saját bőrömön a körömvirágszappant.  Nagynénim ódákat zengett róla. Állítólag az arcán lévő “foltokat” eltüntette, pontosabban olyanokat is amiket a krém (körömvirág) nem.

Óra indul. Ha valami változást észlelek, ill. ha nem azt is megírom majd.

De most egy másik kedvenc krémemet szeretném bemutatni. Ez a Dabur Balzsam, nekünk csak indiai balzsam. Ez mindenféle belső gyulladásra jó. Megfázásra, náthára, arcüreggyulladásra, izületi gyulladásokra, izomhúzódásokra, nekem legutóbb a fülgyulladásomra is használt, és a torkomat is helyrehozta.

Leírása: “A Dabur balzsam nátha, fejfájás, megfázás házi kezelésére hatékonyan alkalmazható gyógykészítmény. Egyéb hatásai is közismertek, pl. szúnyog- és egyéb rovarcsípés, ízületi fájdalom, érszűkület esetén néhány órára csökkenti a fájdalmat. Sportolóknak is ajánlott bemelegítéshez, az izmok ellátásához. A növényi hatóanyagok a bőrön keresztül, illetve inhaláláskor belélegezve jutnak a szervezetbe és fejtik ki antiszeptikus, érzéstelenítő és tisztító hatásukat.”

Rovarcsípésre még nem, de izomhúzodásra, megfázásre, fejfájásra már használtam. Valóban hatékony. Egyre kell figyelni: nem szabad bedörzsölni, mert akkor erős bőrirritációt okozhat! Anyukám járt így. Az arca csupa piros lett. Egyéb esetben nem okoz kiütést, bőrpirt.  Csak egy ragacsos réteg marad utána. De meleg vízzel természetesen lemosható. Család egyik kedvence. Persze annak örülünk a legjobban amikor nem is kell használni. :D

Advertisement

3 comments

 1. Tsugumi szerint:

  Twitter: Hi Janet,This was a useful post about retiteewng. I also read Angie’s article that you linked to. These are interesting concepts to consider. I certainly like the idea of thanking people, but don’t like the idea of adding clutter to the Twitter streams. Currently, I thank people in a variety of ways by thanking individually, group thanking (for RTs of the day), RTing their tweets, or mentioning them. But mostly, the idea is developing a rapport, conversation & relationship. I try to focus that mostly on valuable content. This is all good food for thought. Thank you for helping me to rethink my Twitter ways.Linda Samuels recently posted..

 2. http://vitall.hu szerint:

  Nagyon igazad van, a legtöbb dologban teljesen egyetértek.

 3. Nutritional information
  Red curry tofu is an easy recipe that tastes like a lighter version of
  your favored take-out recipe. This vegetable-forward curry is a wholesome,
  loading dish that can be worked as a full dish by itself or
  with rice. It’s basic to make, tasty, as well as can be prepared in much less time than it requires to
  purchase takeout.

  You’ll need coconut milk, tofu smokes, fresh natural herbs, and also red bell pepper.
  You can additionally utilize shrimp or chicken.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

*